Ένωση Συντακτών Κύπρου

8/1/18

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή ΕΣΚ

Με αθρόα προσέλευση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου στη Δημοσιογραφική Εστία, η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Σε αυτήν παρευρέθηκαν δεκάδες δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου και Ελένη Μαύρου, οι Δήμαρχοι Αγλαντζιάς και Γερίου, Χαράλαμπος Πετρίδης και Νεόφυτος Παπαλαζάρου αντιστοίχως, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, καθώς και πολυμελείς αντιπροσωπείες εκ μέρους του Συνδέσμου Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων και της Συντεχνίας Εργατών Τύπου Basin Sen.

Σύντομους χαιρετισμούς πριν από την κοπή της βασιλόπιτας απηύθυναν ο Προέδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ ευχήθηκε να είναι το 2018 καλό, δημιουργικό και παραγωγικό για όλο τον κόσμο και ειδικά για τη δημοσιογραφική οικογένεια. Απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΣΚ, ευχήθηκε αποτελεσματικούς συνδικαλιστικούς αγώνες, ακόμη πιο διασφαλισμένη ελευθεροτυπία και ελευθερία έκφρασης, ακόμη πιο καλλιεργημένη δημοσιογραφική δεοντολογία, επαγγελματικό ήθος και επίπεδο. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι, παρά την προεκλογική περίοδο, θα αποφύγει την πολιτικολογία, και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και ευημερία, σε όλους τους δημοσιογράφους. Εξήρε δε την πολύ στενή και αγαστή συνεργασία της Κυβέρνησης με την ΕΣΚ και την ηγεσία της.

Διοικητικό Συμβούλιο
Ένωσης Συντακτών Κύπρου