ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2024Αφιερωμένη στις γυναίκες δημοσιογράφους της Γάζας η 8η Μαρτίου 2024

Αφιερωμένη στις γυναίκες δημοσιογράφους της Γάζας η 8η Μαρτίου 2024

Το Συμβούλιο Φύλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) αφιερώνει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στις Παλαιστίνιες δημοσιογράφους που μεταδίδουν από τη Γάζα και αντιμετωπίζουν καθημερινά απάνθρωπες συνθήκες βίας και εξαθλίωσης, όπως και ο υπόλοιπος Παλαιστινιακός λαός της περιοχής.

Το Συμβούλιο Φύλου της ΔΟΔ και όλες οι οργανώσεις-μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας, όπως η Ένωση Συντακτών Κύπρου, αποτίνουν φόρο τιμής στο θάρρος των γυναικών δημοσιογράφων της Γάζας και απαιτούν ασφάλεια και τερματισμό των πολεμικών θηριωδιών, συμπεριλαμβανομένης κάθε μορφής έμφυλης βίας κατά των γυναικών.

Πολλές από τις Παλαιστίνιες δημοσιογράφους έχουν χάσει μέλη των οικογενειών τους, όλες σχεδόν έχουν χάσει τα σπίτια τους, είναι εκτεθειμένες στην καθημερινή έλλειψη ασφάλειας και προστασίας, αρκετές έχουν τραυματιστεί και δεκατρείς δολοφονήθηκαν, αφού οι δημοσιογράφοι στοχοποιούνται εσκεμμένα από τον ισραηλινό στρατό.

Ως γνωστόν, η ΕΣΚ μετέχει στο Συμβούλιο Φύλου της ΔΟΔ με εκλεγμένο μέλος στο σώμα τον πρώην ΓΓ της οργάνωσης Χρίστο Χριστοφίδη.

Η ΕΣΚ τίμησε από χθες την 8η Μαρτίου 2024 παραθέτοντας πρόγευμα εργασίας σε γυναίκες δημοσιογράφους μέλη και μη μέλη της συντεχνίας.

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Κύπρου

 

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ