ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2024Εισιτήρια για θεατρική παράσταση κατά του ρατσισμού

Εισιτήρια για θεατρική παράσταση κατά του ρατσισμού

Περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων για την παράσταση «Σκοπευτήριο» του Κύπριου θεατρικού συγγραφέα Μιχάλη Παπαδόπουλου, εξασφάλισε το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Το έργο ανεβάζουν από κοινού το Θεάτρο ΑντίΛογος και η Θεατρική Ομάδας Σόλο για Τρεις. Πρόκειται για ένα επίκαιρο έργο, που καταπιάνεται με ζητήματα ρατσισμού, ομοφοβίας, ακραίων βίαιων φασιστικών συμπεριφορών που δυστυχώς πυκνώνουν και στην κυπριακή κοινωνία. Ως εκ τούτου το Δ.Σ. της ΕΣΚ θεωρεί ότι το έργο είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και για την δημοσιογραφική κοινότητα, που καταπιάνεται με τα ζητήματα αυτά και μέσω της αποστολής της.

Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αφορμή για να γραφτεί το έργο ήταν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Λεμεσό και Χλώρακα και η επίθεση στο ΤΕΠΑΚ, το Ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου, τα ρατσιστικά σχόλια που ακολούθησαν το Ναυάγιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το κύμα ομοφοβίας που ξέσπασε με αφορμή τις συζητήσεις για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Οι παραστάσεις δίδονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Θέατρο Χώρα στην Πλατεία Αρχιεπισκοπής στη Λευκωσία. Τα εισιτήρια που εξασφάλισε η ΕΣΚ είναι ανοιχτής ημερομηνίας με βάση τη διαθεσιμότητα του θεάτρου. Όσοι και όσες συνάδελφοι επιθυμούν να πάρουν εισιτήρια για την παράσταση, να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της ΕΣΚ στη Δημοσιογραφική Εστία στο τηλέφωνο 22446090.

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Κύπρου

 

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ