ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2024Η ΕΣΚ στο πλευρό των Πορτογάλων δημοσιογράφων

Η ΕΣΚ στο πλευρό των Πορτογάλων δημοσιογράφων

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου εκφράζει την αλληλεγγύη τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους δημοσιογράφους και σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας και στην  Πορτογαλική Ένωση Δημοσιογράφων που για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια κατήλθαν σήμερα σε 24ωρη μαζική απεργία με την οποία απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Βασικά αιτήματά τους οι γενικές αυξήσεις μισθών, οι σταθερές συμβάσεις εργασίας, αξιοπρεπή ωράρια εργασίας και επιδόματα για βάρδιες, αργίες και υπερωρίες.

Η Πορτογαλική Ένωση Δημοσιογράφων διεκδικεί επίσης στήριξη από το κράτος, το οποίο καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να στηρίξει τη δημοσιογραφία ως δημόσιο αγαθό, όπως αυτή κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

Η ΕΣΚ συμμερίζεται και υποστηρίζει πλήρως τα δίκαια αιτήματα της Πορτογαλικής Ένωσης Δημοσιογράφων. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η δημοσιογραφία είναι δημόσιο αγαθό. Οι κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές επηρεάζουν την ποιότητα της πληροφόρησης και κατ’ επέκταση επηρεάζουν και το εύρος της δημοκρατίας.

 

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ