ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2024Προστασία των γυναικών δημοσιογράφων ζητά η ΔΟΔ

Προστασία των γυναικών δημοσιογράφων ζητά η ΔΟΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 22 και 23 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Συμβουλίου Φύλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων-ΔΟΔ. Τη σύνοδο φιλοξένησε η Συντεχνία Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν – KJS στην πόλη Εμπρίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδικού Ιράκ. Στο επίσημο μέρος των εργασιών της Συνόδου παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός του Κουρδικού Ιράκ, Nechervan Idris Barzani.

Σε σχετική διακήρυξη με το πέρας των διήμερων εργασιών η σύνοδος του Συμβουλίου Φύλου της ΔΟΔ διεκδικεί:

1) Την ενίσχυση των μέτρων για την προστασία των γυναικών δημοσιογράφων στην ελεύθερη και ασφαλή άσκηση του επαγγέλματός τους, καθώς και την πλήρη διερεύνηση και αντιμετώπιση της παρενόχλησης και της βίας όπου αυτό συμβαίνει.

2) Την εφαρμογή μέτρων ισότητας στα μέσα ενημέρωσης και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των γυναικών δημοσιογράφων σε θέσεις ευθύνης καθώς και την πρόοδο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπέρβαση του μισθολογικού χάσματος και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γυναικών δημοσιογράφων.

3) Επανεξέταση των στόχων της Διακήρυξης του Πεκίνου σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να ασκηθεί πίεση στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες για την προώθηση της ισότητας καταρρίπτοντας τα στερεότυπα των φύλων.

Στη Σύνοδο του Συμβουλίου Φύλου της ΔΟΔ στο Κουρδικό Ιράκ μετείχε και το εκλεγμένο μέλος του σώματος και στέλεχος της ΕΣΚ Χρίστος Χριστοφίδης.

 Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Κύπρου

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ