ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2024Σεμινάριο για δημοσιογράφους

Σεμινάριο για δημοσιογράφους

«REWRITING THE STORY – Η ισότητα των φύλων στον δημόσιο και πολιτικό λόγο»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου ανακοινώνει την διοργάνωση δημοσιογραφικού σεμιναρίου με θέμα: «Rewriting the story – Η ισότητα των φύλων στον δημόσιο και πολιτικό λόγο», Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου 2024,  στις 11 π.μ. – 1 μ.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Φύλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση δημοσιογράφων και φοιτητών δημοσιογραφίας σε σχέση με την παρουσίαση των φύλων στα Μέσα Ενημέρωσης για την εξάλειψη των στερεοτυπικών αναφορών στο δημόσιο λόγο. Το θέμα της ισότητας των φύλων και η ορθή χρήση του δημόσιου λόγου από τους λειτουργούς της ενημέρωσης έχουν διαχρονική αξία. Ιδιαίτερα δε ενόψει των επικείμενων εκλογών, δημοτικών και Ευρωεκλογών, αποκτούν βαρύνουσα σημασία, καθώς οι στερεοτυπικές αναφορές στην παρουσίαση υποψηφίων διαφορετικών φύλων ενδέχεται να επηρεάσουν την αντίληψη και εντέλει τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η δημοσιογράφος Ελένη Κωνσταντίνου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚ, η οποία παρακολούθησε το εξειδικευμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα της ΔΟΔ για το θέμα, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο τον περασμένο Μάιο, μαζί με εκπροσώπους δημοσιογραφικών Ενώσεων από όλη την Ευρώπη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία της ΕΣΚ (email: [email protected], τηλ.22446090). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Κύπρου

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ