ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2023Δικαίωμα συμμετοχής σε σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ

Δικαίωμα συμμετοχής σε σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ανακοινώνει ότι εξασφάλισε δικαίωμα συμμετοχής σε πολυήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ το οποίο θα διεξαχθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα διαδικτυακά. Το σεμινάριο έχει θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τη Δημοσιογραφία» και είναι πολυήμερο. Δικαίωμα διαδικτυακής συμμετοχής από την Κύπρο έχουν μόνο τα ενεργά μέλη της Ένωσης Συντακτών.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής, η οποία επισυνάπτεται, στο email της ΕΣΚ: [email protected] το αργότερο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2023. Όσες αιτήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις θα σταλούν αυθημερόν στην ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ ευχαριστεί και δημόσια το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την προθυμία που επέδειξε να παραχωρηθεί το δικαίωμα συμμετοχής και στα μέλη της Οργάνωσής μας. Το ΔΣ της ΕΣΚ συμμερίζεται απόλυτα την εκτίμηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι «η αξία της παραδοσιακής ερευνητικής δημοσιογραφίας, με πρωτόλεια και καλογραμμένα κείμενα, δεν αναιρεί την αναγκαιότητα εξοικείωσης με τους μηχανισμούς και τη λειτουργία της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), πριν το γνωσιακό χάσμα καταστεί αγεφύρωτο».

Επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου, το οποίο θα αρχίσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, είναι ο Υπ. Δρ, δημοσιογράφος, Ανδρέας Μ. Παναγόπουλος. Οι πέντε διαλέξεις, δίωρης διάρκειας, θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στις δέκα το πρωί.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως ακολούθως:

Τετάρτη 27/9

Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Προοπτικές, κίνδυνοι και μελλοντικές προκλήσεις

Αριστείδης Βραχάτης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Δευτέρα 2/10

Φόβος και Α.Ι. (Τεχνητή Νοημοσύνη)

Μυρσίνη Δογάνη, Μεταδιδακτόρισσα, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Τετάρτη 4/10

Α.Ι., Δημοσιογραφία και δημοκρατία

Ανδρέας Παναγόπουλος, Υπ.Δρ, Δημοσιογράφος

Δευτέρα 9/10

Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για δημοσιογράφους

Κώστας Κυριακόπουλος, Δημοσιογράφος, Μέλος Διδακτικού Προσωπικού European Communication Institute (ECI)

Τετάρτη 11/10

Τα μυστικά της ερώτησης στην Α.Ι.

Γιώργος Νικολετάκης, CEO «100 Mentors»

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, θα χορηγηθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν ανελλιπώς τις διαλέξεις. Το δικαίωμα απουσιών ορίζεται στο 10% των συνολικών ωρών.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ένωσης Συντακτών Κύπρου

 

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ