ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2023Συμφωνία Ένωσης Συντακτών Κύπρου και Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

Συμφωνία Ένωσης Συντακτών Κύπρου και Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

Συμφωνία Ένωσης Συντακτών Κύπρου και Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

Προσφορά εισιτηρίων με έκπτωση 50% εξασφάλισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου από τους ιθύνοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο μερών, θα παραχωρείται έκπτωση 50% για συγκεκριμένες παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και σύγχρονου χορού στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας στα ενεργά μέλη της ΕΣΚ που το επιθυμούν. Διαδικαστικά, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μια παράσταση, θα επικοινωνούν πρώτα με τη Γραμματεία της συντεχνίας για να λαμβάνουν τον σχετικό κωδικό με τον οποίο θα εξασφαλίζουν την έκπτωση του 50% από την ιστοσελίδα: https://www.soldoutticketbox.com.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας για την ευγενική και γενναιόδωρη χειρονομία της.

Οι προτάσεις του Φεστιβάλ για την περίοδο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου είναι οι ακόλουθες:

NEVER TWENTY ONE

choreographed by Smail Kanoute

Χορός

Πέμπτη 26/10

Αντηχώντας το hashtag #Never21 που γεννήθηκε από το κίνημα Black Lives Matter, το έργο του  Γαλλο-Μαλιανού χορογράφου και χορευτή Smail Kanouté αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της ένοπλης βίας στη Νέα Υόρκη, το Ρίο και το Γιοχάνεσμπουργκ… τα οποία δεν θα γίνουν ποτέ 21 ετών.

O ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ENNIO MORRICONE

Σταύρος Λάντσιας Quartet

Μουσική

Τετάρτη 01/11 (75’)

Επιλέγοντας από τις περισσότερες από 500 συνθέσεις του Morricone για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο Σταύρος Λάντσιας μας παρουσιάζει τη μουσική του Morricone για τη «Λολίτα», το «Σινεμά ο Παράδεισος», το «Κάποτε στη Δύση» και το «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» μέσα από τη δική του προσωπική ματιά.

ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα

Παραγωγή: Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού

Θέατρο

Παρασκευή 03/11  (90’)

Στο έργο, ο γερασμένος Δον Περλιμπλίν ζει απομονωμένος στο αρχοντικό του με μόνη συντροφιά τα βιβλία. Η γηραιά οικονόμος Μαρκόλφα που τον φροντίζει, τον προτρέπει να παντρευτεί μια γυναίκα, ανησυχώντας για το τι θα απογίνει μόνος του όταν η ίδια εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Ο Περλιμπλίν αρνείται πεισματικά όταν, όμως, ακούει τη φωνή της Μπελίσας να τραγουδά την αγάπη, παραδίδεται άνευ όρων στην σαγήνη της και την ζητά για γυναίκα του.

ΑΝΤΕ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ… του Αζίζ Νεσίν

Παραγωγή: Θέατρο ΡΟΗ

Θέατρο

Δευτέρα 06/11 (75’)

Στον πυρήνα του έργου είναι η Σιγέν και η Ντιχά, δύο χήρες που ζουν σε μία μεγαλούπολη με τις αναμνήσεις του παρελθόντος να τις έχουν στοιχειώσει. Ωστόσο, δεν το βάζουν κάτω, και συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα νέο… έρωτα μέχρι που μαθαίνουν ότι κυκλοφορεί στην πόλη ένας γυναικοκτόνος, ο οποίος στραγγαλίζει  μοναχικές γυναίκες.  Στο στέρεα δομημένο έργο του Αζίζ Νεσίν, η commedia dell’arte και η αριστοφανική ειρωνεία γίνονται εργαλεία που οι ερμηνευτές φωτίζουν με το υποκριτικό τους ταλέντο.

BEGINNINGS

Island Seeds

Μουσική

Τετάρτη 29/11 (75’)

Οι Island Seeds φέρνουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ τους, Beginnings, που αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε με το πρώτο single τους Stray Cat (αδέσποτη γάτα). Οι στίχοι του τραγουδιού εξιστορούν με χιούμορ τις περιπέτειες μιας αδέσποτης γάτας στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και περιλαμβάνει ονόματα, δρόμους και κτίρια από τον τόπο γέννησης του γκρουπ.

Για επόμενες παραστάσεις που θα περιλαμβάνονται στην προσφορά, τα μέλη της ΕΣΚ θα ενημερώνονται περιοδικά και όποτε χρειαστεί.

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Κύπρου

 

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ