ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2023Δωρεάν εισιτήρια για παραστάσεις

Δωρεάν εισιτήρια για παραστάσεις

Δωρεάν εισιτήρια για παραστάσεις του έργου

«Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ» από το Θέατρο ΑντίΛογος

Ύστερα από συμφωνία που σύναψε το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου με το Θέατρο ΑντίΛογος, τα μέλη της οργάνωσης, με τακτοποιημένες συνδρομές, έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν δωρεάν το έργο «Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ» σε μία από τις ακόλουθες τρεις παραστάσεις: θέατρο Ριάλτο Λεμεσός στις 20 Οκτωβρίου 2023 στις 20.00 και Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2023 και πάλι στις 20.00.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει προηγουμένως να κάμουν κράτηση στο τηλέφωνο 99251331. Την ημέρα της παράστασης, με επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας της ΕΣΚ σε ισχύ στο ταμείο του θεάτρου, θα λαμβάνουν το δωρεάν εισιτήριό τους.

Το έργο «Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ» έγραψε, κατόπιν ανάθεσης, ο συγγραφέας Μιχάλης Παπαδόπουλος. («1958», «1964») Το έργο αναφέρεται στην περίοδο 1970 – 1974. Το θέατρο ΑντίΛογος επέλεξε να θέσει στο επίκεντρο την ιστορία της οικογένεια Παπαλάζαρου. Μέσα από την ιστορία των Παπαλάζαρων σκιαγραφείται η προ-παξικοπηματική περίοδος, το πραξικόπημα και τέλος η εισβολή. Το πως προοδευτικοί άνθρωποι στοχοποιήθηκαν, κυνηγήθηκαν, δολοφονήθηκαν. Το έργο είναι γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο και είναι βασισμένο σε περιγραφές μελών της οικογένειας Παπαλάζαρου αλλά και σε έρευνα που έγινε και σε συνεντεύξεις από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα και που ήταν πολιτικά ενεργοί την συγκεκριμένη περίοδο.

Σκοπός του έργου είναι να φωτίσει λιγότερο γνωστές πτυχές της Κυπριακής Ιστορίας αλλά και να προβληματίσει το θεατή πάνω σε θέματα εθνικισμού, πολιτικού φανατισμού και τις συνέπιες που μπορεί αυτά να έχουν στο μέλλον αυτού του τόπου.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Σκηνικά και κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης

Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Επί σκηνής: Αλεξία Παπαλαζάρου, Χριστίνα Χριστόφια, Ηλιάνα Κάκκουρα και Μυρσίνη Χριστοδούλου.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου συνεργάστηκε και στο πρόσφατο παρελθόν με το Θέατρο ΑντίΛογος και συγκεκριμένα για την παράσταση του έργου «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου. Η παράσταση την οποία παρακολούθησαν δωρεάν μέλη της ΕΣΚ δόθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου ευχαριστεί θερμά τους ιθύνοντες του Θεάτρου ΑντίΛογος για την ευγενική και γενναιόδωρη χειρονομία τους. Από πλευράς ΕΣΚ θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατό πιο ευρεία  διάδοση και προβολή όχι μόνο της εν λόγω παράστασης αλλά και γενικά για την καλλιέργεια θεατρικής κουλτούρας στο κυπριακό κοινό.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ένωσης Συντακτών

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ