ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2023Σωρεία εργασιακών θεμάτων ήγειρε η ΕΣΚ ενώπιον του Υπουργού Εργασία

Σωρεία εργασιακών θεμάτων ήγειρε η ΕΣΚ ενώπιον του Υπουργού Εργασία

Βασικά εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κλάδο έθεσε κλιμάκιο της ηγεσίας της Ένωσης Συντακτών ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο. Ανάμεσα σε άλλα, η ηγεσία της ΕΣΚ αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη αναθέρμανσης των προσπαθειών για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης που να καλύπτει το σύνολο του δημοσιογραφικού κλάδου, έντυπο, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό Τύπο, σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Περαιτέρω συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάμουν με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στο Ταμείο Προνοίας της ΕΣΚ, αλλά και με το φαινόμενο μονομερούς κατάργησης της καταβολής ΑΤΑ εκ μέρους κάποιων εργοδοτών. Η ηγεσία της ΕΣΚ αναφέρθηκε ακόμη σε φαινόμενα αδήλωτης εργασίας στον κλάδο και ζήτησε να ασκείται πιο αυστηρός και πιο ενδελεχής έλεγχος επί τούτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Υπουργός έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι τόσον ο ίδιος προσωπικά, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά, όπως και το Υπουργείο Εργασίας ειδικά, είναι έτοιμοι να συμβάλουν ουσιαστικά στην προώθηση προς επίλυση και ρύθμιση όλων των πιο πάνω ζητημάτων. Ειδικά για το θέμα της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο ο κ. Παναγιώτου ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός.

Το κλιμάκιο της ηγεσίας της ΕΣΚ που συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου αποτελούσαν οι Γιώργος Φράγκος Πρόεδρος, Γιάννης Σεϊτανίδης Αντιπρόεδρος, Ραλλή Παπαγεωργίου Γενική Γραμματέας και Δημήτρης Στρατής μέλος του Δ.Σ.

Διοικητικό Συμβουλίου Ένωσης Συντακτών Κύπρου

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ