ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις 2023Διάβημα ΕΣΚ στην Αστυνομία για προστασία των δημοσιογράφων

Διάβημα ΕΣΚ στην Αστυνομία για προστασία των δημοσιογράφων

Στα γνωστά και πολυσυζητημένα έκτροπα της παρελθούσας Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου 2023 στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού διέτρεξαν κίνδυνο και δημοσιογράφοι καθώς επιτελούσαν το έργο και την αποστολή τους. Δημοσιογράφοι προπηλακίστηκαν, εξυβρίστηκαν και ασκήθηκε σωματική βία σε βάρος τους. Επιπρόσθετα, δημοσιογραφικός εξοπλισμός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχει κλαπεί.

Το όλο συμβάν έχει απασχολήσει εκτενώς το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το οποίο και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Γιώργο Φράγκο όπως απευθύνει σχετική επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου για το όλο θέμα. Η επιστολή στάλθηκε χθες Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 και μέσω αυτής ζητείται από τις Διωκτικές Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος τις περιπτώσεις άσκησης βίας σε βάρος δημοσιογράφων και όπου επιβάλλεται να πράξουν τα δέοντα με συναφείς διώξεις.

Οι δημοσιογράφοι – προστίθεται στην επιστολή – «θα πρέπει, ελεύθερα και ανεμπόδιστα, να μπορούν να επιτελέσουν το έργο και την αποστολή τους, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Ακόμα και όταν, καθηκόντως, εισέρχονται σε ….ζώνες υψηλού κινδύνου».

Ευελπιστούμε – καταλήγει η επιστολή – «ότι στο μέλλον θα επιδειχθεί εκ μέρους σας μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία στους δημοσιογράφους που επιτελούν, όπως και οι αστυνομικοί, σοβαρό και πολυσήμαντο έργο για την πολιτεία και τη δημοκρατία».

Διοικητικό Συμβούλιο
Ένωσης Συντακτών Κύπρου

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ